EU4DigitalSME

Klijent:

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

Naziv projekta:

EU4DigitalSME

Vrsta usluge:

Izrada web stranica

Godina realizacije:

2020

Problem

Projekat ”Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini” koji uključuje i projekat EU4DigitalSME, koji sufinansira Evropska unija, za cilj ima stvoriti povoljno okruženje za mala i srednja poduzeća (MSP) kako bi uspješno provodila digitalizaciju i inovacijske transformacije. Projekat kroz bolji pristup inovativnim tehnologijama, vještinama i uslugama širom vrijednosnih lanaca podržava stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za tehnološku transformaciju malih i srednjih poduzeća u konkurentnim sektorima. To će dovesti do boljeg učinka poduzeća, a posebno MSP, start-up kompanija i kompanija srednje tržišne kapitalizacije, kako bi postale konkurentnije po pitanju njihovih procesa poslovne proizvodnje, proizvoda i usluga upotrebom digitalne tehnologije.

Klijent je iskazao potrebu za digitalnim kanalom komunikacije kroz koji će upravljati projektnim aktivnostima i definisati centralnu tačku za informisanje svih zainteresovanih strana.

Rješenje

Web stranica “eu4digitalsme.ba” fokusira se na inovacije i digitalizaciju malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini. Dio je projekta koji sufinansira Evropska unija, s ciljem stvaranja povoljnog okruženja za uspješnu implementaciju digitalizacije i inovacija u malim i srednjim preduzećima. Stranica uključuje različite sekcije poput informacija o projektu, vijesti, događaja, biblioteku i podršku. Naglašava važnost digitalnih vještina, zelene tranzicije i razvoja ekosistema za mala i srednja preduzeća.

Rješenje koje web stranica nudi je centralizovana platforma koja pruža resurse, informacije i podršku za digitalnu transformaciju malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini, promovirajući digitalne inovacije i pružajući preduzećima potrebne alate i znanje za prilagođavanje digitalnoj ekonomiji.