Poslovne Novine

Klijent:

Poslovne Novine d.o.o.

Naziv projekta:

Poslovne Novine

Vrsta usluge:

Izrada web stranica

Godina realizacije:

2023

Problem

Klijent Poslovne Novine d.o.o., vodeći izvor poslovnih vijesti u regiji, suočavao se s izazovom kako modernizirati svoju web prisutnost kako bi privukao širi krug čitatelja i poboljšao interakciju s postojećim korisnicima. Web stranica klijenta bila je zastarjela, s ograničenom funkcionalnošću i slabo optimizirana za moderne pretraživače, što je rezultiralo smanjenim prometom i angažmanom korisnika.

Rješenje

Naš tim je pristupio ovom projektu s ciljem potpune transformacije web prisutnosti “Poslovnih Novina”. Razvili smo potpuno novi web sajt, kako bi osigurali brzu, responzivnu i vizualno privlačnu platformu prilagođenu svim uređajima i veličinama ekrana.

Dizajn stranice koncipiran je tako da odražava profesionalnost i autoritet “Poslovnih Novina” u poslovnom svijetu, s jasno izdvojenim sekcijama za vijesti, analize, intervjue i ekskluzivne sadržaje. Poboljšana navigacija i intuitivno korisnički interfejs omogućavaju lak pristup željenim informacijama, čime se povećava korisničko zadovoljstvo i vrijeme provedeno na stranici.

Implementirali smo napredne SEO strategije kako bismo poboljšali pozicioniranje na pretraživačima i povećali organski promet. Uključena je detaljna analiza ključnih riječi i optimizacija sadržaja kako bi se ciljale relevantne teme koje privlače ciljanu publiku.

Konačno, integrisali smo alate za digitalnu analitiku koji pružaju uvid u ponašanje korisnika i efikasnost objavljenih sadržaja. Ovi podaci omogućuju “Poslovnim Novinama” da kontinuirano prilagođavaju svoje strategije i sadržaj kako bi maksimizirali angažman i zadovoljstvo korisnika.

Rezultat ovog projekta je moderna, efikasna web stranica koja ne samo da poboljšava vidljivost “Poslovnih Novina” već i potiče interakciju i lojalnost čitatelja, čime se cementira njihova pozicija kao lidera u poslovnim medijima.